vineri, 14 decembrie 2012

Cartofi prajiti la cuptor

Cartofii prăjiţi sunt în topul preferinţelor oricărui copil şi, de ce să nu recunoaştem, ne plac şi nouă, copiilor mai mari :) Nu îi pregătim des pentru că ştim că prăjeala dăunează sănătăţii, la fel şi excesul de sare şi grasimi. 

Azi vă prezint cartofi prăjiţi la cuptor. Eliminăm astfel toate neregulile şi ne bucurăm de o porţie cât mai sănătoasă de cartofi prăjiţi. Să mai spun că sunt şi mult mai buni?

Secretul este tocmai tava specială pentru cartofi prăjiţi. Eu am achiziţionat-o de aici, dar cred că o găsiţi şi în alte magazine de specialitate. O aveam de ceva vreme acasă, şi atunci când am pregătit păstrăvul pane, am hotărât să o inaugurez. Iată cum procedăm:

Avem nevoie de:

  • cartofi;
  • 4-5 linguri ulei;
  • sare;
  • tava pentru cartofi.

Cum se face:

1. Curăţăm cartofii şi îi tăiem bastonaşe. Pornim cuptorul la putere maximă. 
2. Scurgem apa şi punem uleiul. Amestecăm bine, astfel încât fiecare felie să fie unsă.

3. Punem cartofii în tava specială şi dăm la cuptor. Reducem temperatura la 180-200 grade. Sub tava de cartofi, eu am pus si tava cuptorului, ca să nu am surprize. S-au scurs doar câteva picături.
4. Lasăm 10-15 minute, după care îi scotem, îi întoarcem şi mai dăm la cuptor alte 10-15 minute. Condimentăm cu sare.

Servim ca atare cu ketchup, sau ca garnitură.
Îmi plac aceşti cartofi pentru că se fac mai uşor, nu mai trebuie să stau lângă ei, nu se stropeşte toată bucătăria, folosesc mai puţin ulei şi au un gust dellicios de cartofi prăjiţi, şi nu de ulei!
V-am convins?


Vă invit să pregătiţi ceva dellicios!
Lavinia Gheorghiaş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu