joi, 8 noiembrie 2012

Pastrav pane umplut cu patrunjel

Este prima data cand gatesc eu peste. Pana acum a gatit doar mama. Imi place mult pestele, este atat de usor, si se face foarte repede. In plus il putem gati in multe variante: la cuptor, in salate, pe gratar, sau pane.

Avem nevoie de:

Cum se face:

1. Cumparati pastravul eviscerat. Taiati capul, si curatati mica armura de solzi. Spalati bine cu apa. Condimentati cu mix de condimente.
2. Pregatiti cateva frunze de patrunjel si umpleti pastravul.
3. Puneti intr-o tigaie incapatoare ulei.
4. Puneti ouale intr-un vas incapator si bateti cu furculita.
5. Dati pestele prin faina, apoi prin ou, si prajiti in tigaie in ulei incins.

 6. Serviti cu mujdei, alaturi de garnitura preferata. Noi am preferat cartofi prajiti, dar sanatosi :) (Va urma...)


Pentru mujdei am folosit:

  • 4-5 catei usturoi;
  • 1 linguita boia;
  • 2 linguri ulei;
  • apa.
Se curata si se preseaza usturoiul. Se amesteca bine cu uleiul pana devine cremos. Se adauga boia, si se dilueaza cu apa dupa preferinte. Atat de simplu. Atat de rapid. 





Va invit sa pregatiti ceva dellicios!
Lavinia Gheorghias

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu