marți, 3 iulie 2012

Supa de dovleac


Una dintre modalitatile prin care ma bucur de vara este prin a consuma/gati fructe si legume proaspete. 
Nu stiu cum stati voi cu timpul pe perioada verii, insa mie mi-ar trebui niste ore in plus pe zi uneori. Aceasta supa este perfecta pe timpul verii pentru ca timpul de prepare este de maxim o ora, si se poate servi atat calda cat si rece.


Avem nevoie de:

  • 1 dovleac maaare
  • 1 ceapa
  • 6-7 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 400 ml smantana de casa
  • 1 legatura marar

Cum se face:

1. Curatam, razuim dovleacul si punem 2 lingurite de sare.
2. Taiem ceapa marunt si o calim in 6-7 linguri ulei.
3. Luam de pe foc si adaugam faina si lingurita de boia. Amestecam.
4. Punem apa atat cat dorim sa fie supa. Eu am pus 1.5-2 l. Lasam sa se incalzeasca.
5. Adaugam smantana, amestecata in prealabil cu 3-4 linguri din supa de pe foc. 
6. Cand fierbe, adaugam dovleacul, pe care il stoarcem in mana inainte.
7. Mai lasam sa fiarba 15-20 minute. Potrivim cu sare. Puteti adauga mararul tocat marunt.

Servim cu pofta pentru ca e dellicioasa!


Va invit sa pregatiti ceva dellicios!
Lavinia Gheorghias

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Ma bucur ca aspectul ei iti starneste interesul. Te invit sa o incerci si sa ne spui daca si gustul e delicios :)

      Ștergere