marți, 17 iulie 2012

Sos tzatziki




Acest sos face parte din meniul verii. Este foarte practic, usor de facut, racoritor, si poate avea multiple intrebuintari. Il puteti folosi la orice fel de salata doriti, la un gratar din piept de pui, la cartofi copti sau prajiti sau in alte combinatii ce va stau la indemana.

Eu l-am folosit ca dressing la salata de vara Dellicios care urmeaza in curand pe blog.



Avem nevoie de (pentru 400 ml):

  • smantana
  • iaurt
  • 1 castravete
  • 4-5 catei de usturoi
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare
  • marar

Cum se face:

1. Scurgem iaurtul si il amestecam cu smantana.
2. Tocam usturoiul, castravetele il curatam si il dam pe razatoarea mica.
3. Adaugam usturoiul, castravetele (il stroarcem inainte in mana), zeama de lamaie si potrivim cu sare. Adaugam marar dupa preferinte. 

Daca considerati ca e prea gros, mai adaugati cate o lingura de iaurt pana la consistenta dorita, iar daca considerati ca e prea lichid, adaugati cate o lingura de smantana pana la consistenta dorita.




Atat de simplu, dar atat de bun!


Va invit in bucatarie sa pregatiti ceva dellicios!
Lavinia Gheorghias

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu